Architectural

|Architectural

Rother Crescent – Specialist Care Project

2019-08-19T12:12:33+00:00

Rother Crescent, West Sussex Specialist Care Project Our client for this project was Field Lane, a long established charity that provides care and support for a diverse range of service users, including adults with learning disabilities, vulnerable families - many of who are homeless - and people in need of additional support [...]

Horley Row – Specialist Care Project

2019-08-19T10:53:31+00:00

Horley Row, Surrey Specialist Care Project The client for this project was Field Lane, a long established charity that provides care and support for a diverse range of service users, including adults with learning disabilities, vulnerable families - many of who are homeless - and people in need of additional support to [...]

Signal Box – Commercial and Industrial Project

2019-08-15T13:55:45+00:00

Signal Box Commercial and Industrial Project At the entrance to the Folkestone Harbour Station is a 1915 Signal Box - another building that has undergone significant restoration as part of the ongoing regeneration works by the Folkestone Harbour Company. Martello were commissioned to obtain planning permission for the renovation and conversion of [...]

Platform Canopies – Commercial and Industrial Project

2019-08-15T14:01:29+00:00

Platform Canopies Commercial and Industrial Project The original Folkestone Harbour station was opened in 1850 and has many stories to tell from its 170 year history. The line was formally closed in 2014. Fenced off from the public, the station became derelict, the ironwork of the canopy rusted and the canopy eventually [...]

Pier Head Lighthouse – Commercial and Industrial

2019-07-18T14:20:41+00:00

Pier Head Lighthouse, Folkestone Commercial and Industrial The Pier Head Lighthouse was built between 1897 and 1904, as part of the widening and extension of the Folkestone Harbour Arm, to allow larger boats to dock outside the shallow harbour. The lighthouse is an iconic, two storey, pale granite tower selected for Grade [...]

Riverside Vineyard Church – Community Project

2019-07-16T12:43:41+00:00

Riverside Vineyard Church Community Project This project was a two phase programme to convert a concrete prefabricated industrial building into a church which also provides a community hub including rentable office space, a cafe and an auditorium. Martello were appointed by the Riverside Vineyard Church as Technical Architect, Contract Administrator and Quantity [...]

Byland Close – Housing Association

2019-06-18T12:53:21+00:00

Byland Close Housing Association Project Martello have been involved in a number of projects for the Croydon Churches Housing Association. For this particular project we were commissioned to provide Contract Administrator, Quantity Surveyor, Architectural and CDM Principal Designer services. The scheme was a conversion and extension to an existing HMO property to [...]

Bayle and Parade Steps – Community Project

2019-06-18T12:57:33+00:00

Bayle and Parade Steps Community Project Martello were commissioned by the Folkestone Townscape Heritage Initiative (FTHI) to produce a Schedule of Works for the refurbishment of two sets of historic steps in the historic heart of Folkestone Town Centre. The Parade Steps leading from the Bayle down into Folkestone Harbour, and the [...]

Rendezvous Street – Community Project

2019-06-18T12:35:12+00:00

Rendezvous Street Community Project Martello have been employed by the Folkestone Town Heritage Initiative to provide specialist architectural support and project coordination for a number of restorations and refurbishments in Folkestone Town Centre. The Folkestone Town Heritage Initiative is a partnership between Kent County Council, Folkestone and Hythe District Council and The [...]

SAGA Car Park – Commercial and Industrial

2019-05-15T12:40:42+00:00

SAGA Car Park Commercial and Industrial Martello were commissioned by SAGA to look at their existing provision for car parking at the site in Sandgate, Kent and in conjunction with the client, define some areas for additional parking for SAGA staff and visitors. Due to the difficult site topography, refining elements were [...]